Квартири в Івано-Франківську

Google поради





Четвер, 28.03.2024, 19:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Бюро нерухомості "Метраж" місто Івано-Франківськ, вулиця Тичини, 8-А, тел. (0342)77-96-95
Цікаві статті - нерухомість в Україні


Головна » 2009 » Листопад » 25 » Реалії найму житла
23:57

Реалії найму житла

    Кожна людина потребує мати дах над головою, а ще квадратні метри для постійного проживання. Добре, якщо ці квадратні метри свої, і потреби шукати інше житло не виникає.    Але сучасні життєві реалії змушують багатьох з нас винаймати житло. А це в першу чергу студенти (яким відмовили в гуртожитку, або які самі не бажають там жити), молоді сім’ї (які хочуть жити окремо від батьків), люди, які приїжджають працювати з інших міст. Вся ця маса людей породжує попит, а попит, як звісно – пропозицію.
Так розглянемо ситуацію з пропозицією оренди житла.
    Джерела інформації, якими користуються обидві зацікавлені сторони це мережа Інтернет, газети з рубриками по нерухомості, рекламні щити з оголошеннями, ріелторські компанії. На даний час, Інтернет - не всім доступно, не всім зрозуміло, але інформації безліч. Тож сідаємо за комп’ютер і вперед. Розібравшись, знайшли те, що потрібно, подзвонили…квартира здана, інформація застаріла або не об’єктивна.
    Газета – тут усе простіше. Купили, відкрили, знайшли потрібну рубрику – прочитали. А ситуація та ж сама. Від подачі оголошення в газету до друку проходить мінімум тиждень, максимум – три тижні. А ще дивує цінова політика, проаналізувавши, розумієш, що орендна плата повинна залежати здебільшого від району та умов в квартирі, а в більшості випадків залежить від необ’єктивності власників, які абсолютно не орієнтуються в ринкових цінах. Отже, в більшості випадків самостійний пошук житла – це даремно потрачений час та нерви. Залишається одне – довіритись посередникам, в надії зекономити свої сили та дорогоцінний час.
    Тут теж не все так просто. Спілкуючись по телефону з агентом, окрім варіанту який вас зацікавив, не полінуйтесь розпитати, яку саме агенцію чи бюро представляє агент, де знаходиться офіс, який відсоток за послуги. Ухилення від будь якої відповіді – прямий доказ того, що ви розмовляєте з не надійною людиною. Не почули назву агентства, перепитайте, запропонуйте зустрітись в офісі, щоб детально все обговорити. Прийдіть в офіс. Якщо агент ухиляється від зустрічі в офісі, або називає вам не існуючу адресу – це приватна особа, яка вирішила підзаробити сидячи вдома. Гарантій ніяких, документів теж, після того, як ви вселитесь в омріяну квартиру, агент зникне, а вас можуть чекати неприємності,  такі як підняття орендної плати, підселення незапланованих осіб, або взагалі – виселення за 12 годин без повернення грошей. Вимагати в такому випадку повернення комісійних марна справа – підтвердження проплати немає, а квартиру вам знайшли, тож повернулись до того, з чого почали. До втраченого часу, додались ще й гроші.
   Звичайно, життєва істина в тому, що кожен вчиться на своїх помилках, але краще їх уникати. Тож варто мати справу тільки з професіоналами, а це має свої переваги. Професійний рієлтор завжди радо зустрінеться з вами в офісі, щоб уточнити ваші побажання та потреби, завжди запропонує свіжі варіанти, надасть екземпляри договору, проконсультує щодо ваших прав та обов’язків з наймом житла, згідно законодавства. В окремих випадках, навіть допоможе домовитись з власником про зменшення орендної плати, мотивуючи це реальною ціновою політикою на ринку, що завжди відслідковується. Також при будь-яких спорах з власником, агенція чи бюро може виступати третьою особою. При спілкуванні з професіоналом ви не пошкодуєте за проплачені комісійні, а при непередбачуваних обставинах завжди зможете знайти альтернативний варіант повернення грошей.
   Знайти професіонала не важко – отримання змістовної консультації, ознайомлення з потрібними документами, відповіді на питання чіткі та зрозумілі та й зрештою вам подобається спілкування з цією людиною, – це він, ваш агент, час і сили цієї людини – це представлення ваших інтересів та пошук потрібного варіанту. Ви вселяєтесь в омріяну, нехай поки не свою, квартиру зі спокійною душею, і з договором на руках.
   В підсумку можна сказати, що все вище написане не пусті слова, а набутий досвід реалій найму житла.


За матеріалами Бюро нерухомості "Метраж"

Категорія: Житлова оренда | Переглядів: 914 | Додав: metragif | Рейтинг: 5.0/1

Copyright MyCorp © 2024