Квартири в Івано-Франківську

Google поради





Четвер, 28.03.2024, 21:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Бюро нерухомості "Метраж" місто Івано-Франківськ, вулиця Тичини, 8-А, тел. (0342)77-96-95
Цікаві статті - нерухомість в Україні


Головна » 2009 » Жовтень » 21 » Аналітика цін житлової оренди Івано-Франківська
18:12

Аналітика цін житлової оренди Івано-Франківська

    Якщо в природі з настанням осені стає прохолодніше, то для багатьох ріелторів це жарка пора. Тисячі студентів, прагнучи здобути освіту, розпочнуть чи продовжать навчання в вищих навчальних закладах. Якщо питання «куди іти вчитись?» – доводиться вирішувати один раз, то квартирне – щороку. Зростає як попит, так і пропозиція. Для багатьох людей – здача в оренду квартири чи кімнати – реальний спосіб виходу з кризи. Але часто необізнаність з ринком нерухомості штовхає людей на необґрунтоване підняття цін, мовляв, все дорожчає, і житло теж.
    Така ситуація зумовила незначний ріст цін на оренду житла, але незначний тільки в відсотках, а реально – це непосильні для наймачів суми. Не будемо порівнювати минулорічний докризовий період, візьмем для порівняння літні місяці. Якщо на початку червня 1 кімнатну квартиру можна було винайняти навіть за 700 грн., то в вересні-жовтні за таку ж саму квартиру уже захочуть 1000 грн. Те ж саме з 2-х та 3-х кімнатними квартирами. Якщо ще в серпні можна було винайняти 3-х кімнатну квартиру за 1200 грн, то у вересні-жовтні – це не менш як 1500 грн. Та ж сама ситуація з кімнатами, якщо ще в липні власники були згідні на 300 грн. з особи, то тепер ця сума деколи доходить до 500-600 грн. з особи. Це ще всі ціни вказані без урахування комунальних послуг, що теж з часом дорожчають. У висновку – оренда квартири для наймача за 2-3 місяці зросла в середньому на 200-300 грн, не враховуючи комунальних послуг.
    Як всі ми знаємо, при збільшення  попиту – зростає ціна. Тільки цим можна мотивувати такий ріст цін на оренду житла, тому що в співвідношенні до курсу долара, чи цін на ринку, такого значного стрибка не відбулося.

За матеріалами Бюро нерухомості "Метраж"
Категорія: Житлова оренда | Переглядів: 971 | Додав: metragif | Рейтинг: 5.0/2

Copyright MyCorp © 2024